Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

August 2017
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Calendar Calendar

Keywords

Affiliates
free forum


Tačan datum smaka sveta poznat samo Bogu

View previous topic View next topic Go down

Tačan datum smaka sveta poznat samo Bogu

Post  sveznalica on Sun Apr 03, 2011 1:42 pm

Tačan datum smaka sveta poznat samo Bogu


Predviđanja da bi se "kraj sveta" mogao dogoditi 2012. godine nemaju nikakvu vezu sa hrišćanstvom, a onaj ko tako nešto iznosi je van "jevanđelske logike", poručio je visoki predstavnik Moskovske patrijaršije.

On je ukazao da u Novom zavetu piše da o "danu i času niko ne zna, ni anđeli nebeski", već samo Bog.

Kako je prenela Verska informativna agencija (VIA), u ruskim medijima i javnosti se već mesecima pominje "kraj sveta" 21. decembra 2012. godine, pozivajući se pritom na drevnovavilonska računanja, na kalendar civilizacije Maja ili na Nostradamusa, odnosno bugarsku "proročicu" Vangu.


Dešifrovanjem teksta "Otkrovenja svetoga Jovana Bogoslova", poslednje knjige Novoga zaveta, kako se navodi, takođe se dolazi do datuma kraja zemaljske civilizacije između aprila 2012. i aprila 2013. godine.

Neki ruski mediji pominju da će odlučujuća biti magnetna bura koja će paralizovati Zemlju, zbog uticaja planete Niburu (planeta iks), a da je početak toga zemljotres u Japanu, praćen cunamijem. Drugi, pak, "teše" javnost da će to biti zapravo 2240. godina.

U crkvenim krugovima se podseća da su tokom istorije klirici i vernici bili skloni ovakvim predskazivanjima. Kada su se 1038. godine poklopila dva praznika - Blagovesti i Velika subota, to se smatralo jasnim znakom Hristovog dolaska. U Rusiji je vladala pometnja 1492. godine, pošto je to bila 7000. godina "od stvaranja sveta".

Moskovska patrijaršija smatra da vernici ovakvim predviđanjima ne treba da posvećuju pažnju, i preporučuje im da čitaju Bibliju, gde toga nema. Episkop kastelenski (Astana) Genadije navodi da događaji u Japanu i u arapskom svetu podstiču apokaliptične misli.

Genadije "ne može da odahne" od tih priča. Neki smatraju, pominje on, da su počele da se ispunjavaju reči Otkrovenja, time što su atomskom radijacijom zagađene vode na obalama Japana. Prema rečima Genadija, još se ne ispunjavaju predskazanja apostola Jovana da će svetom zavladati univerzalni politički režim, carstvo antihrista.

"Ovo nisu apokaliptična vremena", poručio je on.

Hrišćane ne treba da obuzme strah i očajanje od kraja sveta, jer će početi potom nov period, u kome neće biti nevolja, bolesti, smrti, već večan život u zajedništvu sa Bogom. Sama knjiga Otkrovenja, ma kako to paradoksalno zvuči, je "najoptimističnija knjiga religijske kulture čovečanstva".
avatar
sveznalica
Admin
Admin

Posts : 529
Points : 547
Reputation : 1
Join date : 2008-03-24

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum