Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

March 2018
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar

Keywords

poreklo  prezimena  

Affiliates
free forum


GDJE PISE U BIBLIJI DA BOG NE VOLI HOMOSEKSUALCE!!??

Go down

GDJE PISE U BIBLIJI DA BOG NE VOLI HOMOSEKSUALCE!!??

Post  sveznalica on Fri Aug 08, 2008 8:37 am

( Ne mogu a da odmah na pocetku ne dam svoj komentar, a on glasi Q,Q,Q, ili KUKU KUKU NAMA!)
Novo doba
Kenterberijski nadbiskup ponovo je ovih dana uzburkao javnost izjavljujući da vjeruje da homoseksualne veze mogu da predstavljaju takođe Božiju ljubav, na način koji je uporediv sa brakom izmjeđu muškarca i žene, raspaljujući tom izjavom stare rasprave o tome da li je u Bibliji i gjde napisano da Bog ne voli homoseksualce. 💯
Brojni eksperti za rečenu temu skloni su da i samo prihvatanje kontraceptivne pilule od strane crkve vide kao neku vrstu zelenog svijetla za uvođenje homoseksualnih veza u „krilo Božije“. Jer, kontraceptivna pilula znači seks koji nije prokreativni - seks zbog užitka, a ne zbog pravljenja djece, pa je tako i seks između osoba istog pola - suštinski, samo seks.
Crkva je vazda voljela da se bavi seksom, ali sada je došlo do obrnute situacije - seks se bavi crkvom. Pritisak liberalnih organizacija da crkva promjeni svoj stav o seksu natjerala je i kenterberijskog nadbiskupa da u više navrata mijenja svoje mišljenje i popušta pred zahtijevima modernog vremena. Paradoks i leži u činjenici da savremeni liberali pokušavaju da političkim sredstvima nateraju crkvu da se modernizuje i oslobodi - to jest da „revidira“ svoje stavove u ime ideje o slobodnoj volji pojedinca, sa jedne strane, a sa druge u ime političke korektnosti spram ideje o diskriminaciji seksualnih i drugih različitosti.
Upravo u tom malom detalju o revidiranju stavova, i novom tumačenju Reči Božije, može se čitati jedan ateistički, ili kominformovski stav prema crkvi kao instituciji, i prema religiji koja u Novo Doba, mora da se promjeni. Sa druge strane, možemo se zapitati zašto se protestantske i katolička crkva uopšte upuštaju u tu vrstu rasprava, osim ako nije u pitanju ogromna medijska i politička moć onih koji tu temu uopšte načinju?
Ili se samo radi o tome da je javna rasprava o seksu koji je mio Bogu samo izraz paničnog straha crkve da ne bude proglašena za nazadnu i konzervativnu.
Novo doba traži da sve bude novo, pa čak i tradicija.
:priest:
avatar
sveznalica
Admin
Admin

Posts : 529
Points : 547
Reputation : 1
Join date : 2008-03-24

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum