Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

January 2018
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Calendar Calendar

Keywords

prezimena  poreklo  

Affiliates
free forum


Cetinje - grad muzej,bez turistickog zivota Crne Gore

View previous topic View next topic Go down

Cetinje - grad muzej,bez turistickog zivota Crne Gore

Post  Vujov on Fri Jun 13, 2008 7:22 am

Cetinje grad-muzej, sa dvadesetak hiljada stanovnika i dalje je na margini p;rivrednio i turistickog zivota Crne Gore.
-Nekada se govorilo da Crnogorci imaju samo jedan vic koji stalno ponavljaju i pri tom se uvek grohotom smeju.Kao neki stranac pitao Cetinjanina:"Kad krece vapor(brod) za Kotor? Odgovor je glasio:"Oko podne, ako bude vode!"
Danas se na Cetinje stize sa vise strana, a najlakse je iz dva pravca:magistralnim putem od Budve i sa druge strane, preko Podgorice.I dalje je najatraktivniji put serpentinama od Kotora.U planu je da se igradi zicara koja bi do Lovcena i Cetinja vodila direktno s miora.
Lako se do Lovcena stize, a mogai da bude izuzetna turisticka atrakcija zbog svojih znamenitosti. Od cudesno Cetinjskog manastira do Kraljevskog pozorista Zetski dom.Sinonim za Cetinje su Njegos i Lovcen.Mada ovde neki sve glasnije pokusavaju da ospore i relativizuju velicinu cak i "lovcenskog mudraca", govoreci da je genocidan pesnik.
Lovcen je nastariji od cetiri nacionalna parka u Crnoj Gori proglasen 1952.godine.Ovde se sudaraju morka i kontinentalna klima te ovo podrucje predstavlja vazdusnu banju za odmor, rekreaciju i oporavak od mnogih bolesti.Razmatra se mogucnost da Ivanova korita na Lovcenu postanu klimatsko lecilisni centar.Ovakav centar bi narocito bio pogodan za lecenje bolesti disajnnih organa, kao i taozvane menadjerske bolesti.

Vujov
Guest


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum